Noticies Xativa

La presa de possessió de Roger Cerdà com a nou alcalde es podrà vore per televisió

El serveis municipals habiliten diversos espais a l'Ajuntament per poder respondre a l'afluència de públic prevista

foto La presa de possessió de Roger Cerdà com a nou alcalde es podrà vore per televisió

El proper dissabte 13 de juny, a les 12 hores, l'Ajuntament de Xàtiva acollirà el plenari de presa de possessió de la nova corporació municipal. Després de l'acord entre els tres partits progressistes amb representació en l'ajuntament, Roger Cerdà serà investit alcalde de la ciutat. Tal com varen anunciar ahir en un comunicat conjunt, PSPV-PSOE, EU i Compromís donaran el seu suport al candidat de la llista més votada. Així doncs, es preveu que Cerdà obtinga un recolzament majoritari de 15 vots a favor, a l'espera de conéixer l'opció que prenguen el Partit Popular i Ciudadanos. En el poc probable cas de que no es produïra una elecció per majoria absoluta, Cerdà obtindria igualment l'alcaldia al tractar-se del candidat de la llista més votada.

El plenari estarà presidit per una mesa d'edat formada per Vicent Ribes, del PP, com a regidor de major edat, i per Lena Baraza, del PSPV-PSOE, com a membre més jove del nou consistori. El plenari decidirà per votació a qui atorga la seua confiança per exercir el càrrec d'alcalde durant la propera legislatura. Les votacions poden ser a mà alçada o secretes. Hi haurà que esperar al moment del plenari per vore per quina de les dues modalitats opten els nous regidors.

Es tracta d'un plenari històric per diverses circumstàncies. És la primera vegada que tres forces polítiques d'esquerra conformaran el govern de Xàtiva. D'altra banda, s'acaba amb un període de 20 anys de govern d'Alfonso Rus al front del Partit Popular. Per aquestes raons, el plenari de presa de possessió ha despertat una gran expectació entre la ciutadania. De fet, dissabte s'espera una massiva assistència de públic a l'ajuntament.

Una altra de les novetats és que el plenari serà retransmés en directe per televisió. Comarcal TV farà un important desplegament de medis per poder dur a terme aquesta retransmissió a tot l'àmbit de la comarca de La Costera. A més a més, l'ajuntament ha disposat un operatiu per oferir la senyal institucional a totes aquelles televisions que vulguen connectar-se.

També s'incrementarà el número de seients del saló de plenaris i s'habilitaran diversos espais a la Casa de la Ciutat per poder seguir l'acte. Una de les dependències de què s'ha disposat és la sala de comissions, contigua al saló de plenaris, on hi haurà cadires per al públic i una pantalla de televisió. També es posarà cadires en el hall de l'ajuntament, amb més pantalles de televisió per a que tota aquella persona que vulga acudir a l'ajuntament puga vore l'acte en directe.
Socialistes Xativa ¬∑ Carrer de la Caldereria, 26 ¬∑ 46800 Valencia ¬∑ Telèfon Matins: 96 227 98 30 ¬∑ Vesprades: 96 227 35 99 ¬∑ Nota legal ¬∑ ¬© 2013