Noticies Xativa

Roger Cerdà es reuneix amb les ames de casa

L'alcaldable visita l'associació d'ames de casa Tyrius seguint amb la seua agenda de contactes amb col·lectius ciutadans

foto Roger Cerdà es reuneix amb les ames de casa

Roger Cerdà ha visitat aquesta vesprada la seu de l'Associació d'Ames de Casa Tyrius, acompanyat per Xelo Angulo i Ignacio Reig. Els socialistes s'han reunit amb la presidenta, Mª Nieves Ibáñez, i amb la seua junta directiva per conéixer les necessitats de l'associació i explicar les principals línies d'actuació del nou govern municipal. En paraules de Cerdà, “la nova etapa que comença ha d'estar caracteritzada per la comunicació fluida entre l'Ajuntament i els col·lectius ciutadans i per la participació d'aquestos en els assumptes que els afecte”.

Cerdà va oferir la col·laboració institucional de l'Ajuntament en el desenvolupament de les activitats de Tyrius i es va mostrar obert a rebre les propostes de l'associació. Per la seua banda, Mª Nieves Ibáñez va fer un repàs a les diverses iniciatives que es duen a terme des de Tyrius. Ibáñez també va comentar la intenció de commemorar enguany de manera especial la trenta-cinquena edició del concurs de dibuix i pintura infantil i juvenil a l'aire lliure que les ames de casa organitzen amb motiu de la Fira d'Agost.

Cerdà va insistir en la necessitat de fomentar l'associacionisme en la ciutat. Segons l'alcaldable, “cal donar visibilitat i protagonisme a un col·lectiu tan important per a la societat com el de les ames de casa. Les dones són una part majoritària de la població i això s'ha de notar. El paper de les ames de casa ha estat impagable per a la nostra societat. Durant segles han estat el principal suport per als nostres majors, filles i fills i han de participar activament en aquestes polítiques”.

El futur alcalde de la ciutat vol que continue la participació d'aquest col·lectiu en la preparació d'activitats com la Fira d'Agost i d'altre tipus, de manera que “s'assegure la presència de la veu d'aquest tipus d'associacions ciutadanes en el dia a dia de l'Ajuntament. Tots els col·lectius tenen alguna cosa a dir en el disseny de les polítiques que han de regir la ciutat i en la planificació del futur de la ciutat”, ha declarat Cerdà.

Un assumpte que preocupa és la lluita contra la violència de gènere. En aquest sentit, Cerdà es va mostrar partidari de treballar conjuntament per a l'eradicació d'aquesta lacra i de fer una avaluació de les mesures posades en marxa fins a l'actualitat. Segons Cerdà, “l'Ajuntament ha de fer un esforç constant per estar al costat de les víctimes, ajudant-les en tot allò possible”. En aquest context, Cerdà destaca la importància del seguiment dels casos i del desenvolupament de campanyes de formació i conscienciació.

D'altra banda, Cerdà es va manifestar favorable a potenciar el Consell de la Dona. Segons el futur alcalde,  “l'Ajuntament ha d'atendre degudament i donar suport a les decisions que es prenguen en el marc del Consell de la Dona”.
Socialistes Xativa ¬∑ Carrer de la Caldereria, 26 ¬∑ 46800 Valencia ¬∑ Telèfon Matins: 96 227 98 30 ¬∑ Vesprades: 96 227 35 99 ¬∑ Nota legal ¬∑ ¬© 2013